Kava Lavazza pokrenuta je davne 1895. godine

Ukoliko ste pravi ljubitelj kave kojega uz okus veže i nešto više kao što su povijest i tradicija kave, onda je Lavazza idealna za vas.

Kava Lavazza ima predivnu priču, a njena priča kao i sve priče, sastoji se od emocija, prepreka, važnih promjena i zamaha koji nas nose u budućnost.

Sve je počelo kada je Luigi Lavazza otvorio prvu trgovinu u via San Tommaso, Torino 1895. godine. Zamišljamo ga okruženog vrećama kave različitog porijekla koje je koristio za stvaranje mješavina. Inovacija je ono što je njegov poduhvat napravila toliko posebnim jer je to bio čovjek sa velikom strasti prema svom poslu, vrlo inventivni čovjek inicijator. Otkrio je različito podrijetlo i karakteristike te divne biljke zvane kave, te proučavao umjetnost miješanja kako bi zadovoljio ukuse svojih kupaca. Tako su nastale specifične mješavine kave.

Luigi je znao da ima odličan proizvod u svojim rukama jer je nakon svog putovanja u Brazil mogao vidjeti potencijal ovog pića u eri velikih promjena. Kave Lavazza koje se i dan danas piju rezultat su njegove ideje o kombiniranju kave iz različitih dijelova svijeta.

Sa rastom prodaje trgovina se preselila u nove i veće prostore u ulici Via San Tommaso 10, gdje su police bile opskrbljene svakodnevnom hranom i ostalim kućanskim proizvodima. Posao je cvjetao. Odrastanje je predstavljalo rast od trgovine do male tvrtke. Tijekom ranih poslijeratnih godina u Torinu je došlo do procvata: Fiat je počeo proizvoditi automobile u tvornici Lingotto, a trgovina Lavazza prerasla je u malu tvrtku.

Tvrtka Luigi Lavazza SpA osnovana je 1927. godine u ulici Corso Giulio Cesare 65. Tvrtku su činili Luigi, njegova supruga Emilia i njegova djeca Maria, Mario i Giuseppe, poznati kao Beppe. Osnovali su tvrtku Luigi Lavazza s kapitalom od 1,5 milijuna lira. Od tih početaka počelo je osvajanje provincije s voznim parkom i prodajnom mrežom. S velikim zadovoljstvom ističemo važne uloge koje su imale dvije žene – Emilia i Maria, među ukupno pet osnivačica.