Za zaštitu od sunca sjenila Istra su tu za vas

Opisao sam nedavno svoje mišljenje o tome zašto je sunce tako dobro za nas ljude (da ne govorimo čak ni o drugim svim oblicima života na našem planetu). Ali ne smijemo zaboraviti da, kako u svemu trebamo imati ravnotežu, trebamo i umjereno pokazivati svoju ljubav prema suncu, a tu bi se sjenila Istra složila sa mnom. 

Svijest o mogućim oštećenjima kože (rak kože, starenje kože, pjege od sunca itd.) zbog izlaganja suncu ubrzano raste u posljednjih nekoliko godina i, po mom mišljenju (kao i popriličnom broju stvarnih stručnjaka), ponekad se predstavlja previše jednostrano – govoreći da bismo pod svaku cijenu trebali izbjegavati sunce i pokušati nadomjestiti vitamin D prehranom na što bi vjerojatno i sjenila Istra rekli da je pretjerivanje. No, tijekom svoje dosadašnje i prilično duge znanstvene naučio sam da ništa u prirodi ne može biti jednostrano. Sve uvijek postoji iz određenog logičnog razloga, ali ga uvijek treba uzeti u obzir s oprezom, uključujući tako trivijalnu stvar kao što je sunce.

Koliko god volim sunce, svjestan sam i činjenice da previše sunca može izazvati vrlo gadne, pa i opasne posljedice što sjenila Istra stalno ističu na svojim proizvodima. Ali što točno znači “previše”? Pa, nažalost, za svakoga je drugačije – baš kao i kod prehrane i tjelovježbe, svi smo drugačije građeni i stoga nam je potreban prilagođeni “protokol održavanja”. U idealnom slučaju, svi bismo trebali redovito ići na preglede kod dermatologa koji bi nam rekao koje mjere treba poduzeti za očuvanje naše kože. Međutim, vjerujem da je moguće izbjeći i spriječiti većinu oštećenja kože uzrokovanih suncem ako znamo neke važne osnovne činjenice, a sjenila Istra mogu vas od sunca i zaštititi onda kad je potrebno.

Važno je znati koliko sunca zaista može podnijeti naša koža prije nego što se ozbiljno ošteti. Svi imamo različit sastav kože, uglavnom ovisno i o našoj nasljednoj genetici. Jednostavno rečeno, svjetlija koža treba puno više njege i zaštite od tamnijeg tipa kože. Stoga ako ste prirodno blijedi kao sir, sjenila Istra su neizbježno mjesto kupovine za vas.