Proširene vene danas i plastična kirurgija rješava

Kako plastična kirurgija ne bi bila vaše rješenje za proširene vene, donosimo nekoliko savjeta kako spriječiti proširene vene.

Varikozne vene su površinske vene na nogama i stopalima. Vene imaju ventile koji kontroliraju protok krvi, ali kod proširenih vena ti ventili prestaju pravilno raditi. To znači da se krv nakuplja u venama i one postaju proširene, kvrgave i uvijene, stvarajući proširene vene.

Liječenje proširenih vena je bitno kako plastična kirurgija jednog dana ne bi bila potrebna. Postoje različiti tretmani dostupni za liječenje proširenih vena. Konzervativni pristupi su nekirurški i mogu uključivati ​​liječenje lijekovima kao što je aspirin, u kombinaciji s upotrebom kompresivnih čarapa. Nekirurška intervencija je skleroterapija, koja uključuje ubrizgavanje zahvaćenih vena kako bi se smanjile. Kirurške opcije i plastična kirurgija uključuju uklanjanje glavne površinske vene na nozi ili podvezivanje nekih zahvaćenih vena. Dublje vene nogu tada preuzimaju zastoj u vraćanju krvi natrag u srce.

Sprječavanje proširenih vena moguće je uz nekoliko predostrožnih mjera kako bi se plastična kirurgija izbjegla u budućnosti. Jedna od njih je gubitak tjelesne težine. Prekomjerna tjelesna težina ili pretilost faktor je rizika za razvoj proširenih vena, pa će gubljenje tjelesne težine pomoći u smanjenju rizika. Također će pomoći vašem cjelokupnom zdravlju.

Proširene vene danas i plastična kirurgija rješava

Redovita tjelovježba također može pomoći. Kretanje može spriječiti proširene vene na dva glavna načina. Mišići u listovima pomažu u pumpanju krvi iz nogu, što poboljšava vašu cirkulaciju.

Hranite se hranjivo – zdrava prehrana održat će vas u formi i pomoći u kontroli vaše težine. Uključivanje prehrane koja je bogata vlaknima i malo soli također može pomoći u sprječavanju razvoja proširenih vena.

Smanjite konzumaciju alkohola jer dugotrajna konzumacija alkohola je poznati faktor rizika za razvoj proširenih vena. Previše alkohola također može utjecati na sposobnost vena da pomiču krv po tijelu, uglavnom zbog procesa koji se zove vazodilatacija.

Također, izbjegavajte dugo stajati na mjestu – to je često faktor određenih zanimanja. Ako zbog posla morate dugo stajati, pokušajte uključiti redovite pauze za hodanje ili sjedenje i podignite noge.

Sve su to preventivne mjere koje pomažu u tome da vam plastična kirurgija ne bi bila jedino rješenje jednog dana.