Najbrži i najsigurniji oporavak od korekcije ginekomastije

Ginekomastija je izazovno stanje za muškarce koji od nje pate, ali se nasreću može lako korigirati plastičnom kirurgijom. Korekcija se ginekomastije može izvršiti i kao ambulantni postupak, a oporavak od zahvata nije težak. Evo što možete napraviti da ga pospješite.

Na dan kad je ginekomastija korigirana – Kad se probudite iz anestezije, na sebi ćete imati kompresirajuću odjeću. Nju biste trebali nositi četiri do šest tjedana nakon zahvata. Svrha joj je kontrola oteklina i pomoć u zatezanju kože.

Prvi nakon nakon povratka iz bolnice – Kad pacijenti stignu kući nakon što im je korigirana ginekomastija, obično se osjećaju pospano tijekom prvih 12 sati. Zato je vrlo važno imati odraslu osobu uz sebe koja vam može pomoći oko uzimanja lijekova barem prvih 24 sata.

Odvodi – Mala, tanka cijev za odvod možda vam bude postavljena pod kožu kako bi se uklonio višak krvi ili tekućine koja se može nakupiti. Ovo će biti uklonjeno tijekom prvog postoperativnog posjeta liječniku.

Mučnina – Većini je ljudi mučno tijekom prvih 24-48 sati. Da biste smanjili osjećaj, predlažemo da uzmete tabletu za mučninu sat vremena prije nego uzimate tablete protiv bolova ili antibiotike.

Spavanje – Prvi tjedan nakon što vam je korigirana ginekomastija pokušajte spavati isključivo na leđima kako biste izbjegli nelagodu.

Aktivnosti – Tijekom prvog tjedna nakon operacije, morat ćete izbjegavati aktivnosti koje povisuju krvni tlak jer to može uzrokovati krvarenje. Trčanje u ovom trenutku predstavlja prevelik napor, ali pješačenje je odličan oblik vježbanja. Tijekom ranih faza iscjeljivanja treba izbjegavati iritaciju rane, jer to može pogoršati oticanje i akumulaciju tekućine, kao i otvoriti ranu. Unutar šest tjedana nakon što vam je korigirana ginekomastija, približit ćete se stanju u kojem ste bili prije operacije.

Ako napravite sve kako treba, trebali biste se jako brzo oporavljati i vratiti na posao u roku od nekoliko dana bez da to osjećate kao prevelik napor.