Izbjegnite ove greške kad kupujete barske stolice za kućnu upotrebu – prvi dio

U prošlom postu popisali smo za vas sve najčešće greške kad se kupuju barske stolice za vaš dom, a u nekoliko idućih javljanja ćemo popričati o nekim od tih najčešćih grešaka.

PRVA pogreška – previsoke ili preniske stolice:

Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka koju su ljudi činili prilikom biranja stolica. Ili je stolica preniska pa se na kraju osjećate kao patuljak koji sjedi za pultom koji je definitivno za njih previsok. Ili je stolica previsoka i nema se baš mjesta za prekrižite noge ispod pulta.

Zašto se to može dogoditi?

  • barska stolica nije u skladu sa standardima
  • stolac nije u skladu glede same visine šipke
  • stolica je nestandardne visine

Ovakve neusklađenosti je vrlo lako provjeriti da vam se ne bi desile situacije sa takvim doslovce početničkim greškama – kad odabirete stolice za vaš šank, izmjerite visinu pulta. Dobro pravilo je da sjedište mora biti 12 centimetara ispod donje strane pulta, u tom slučaju nećete imati problema niti sa stolicom, a niti sa nogama.

Nazivi proizvoda također mogu biti pogrešni. Nemojte misliti da će se barske stolice ili stolice za šank idealno podudarati sa vašim barom ili šankom samo zato što imaju isto ime proizvoda – moguće je da se radi o istoj liniji proizvoda, ali ne moraju biti kompatibilni jedan sa drugim. Prije kupnje provjerite visinu sjedala, dobro pogledajte sve mjere i uvjerite da sve odgovara onako kako želite.

Također, morate predvidjeti da će se visina čovjeka koji sjedne na stolicu nešto i smanjiti ako sjedalo ima meki jastuk.

Najjednostavnija rješenja su:

  • odaberite podesivu stolicu koja se nalazi u raspoloživoj odgovarajućoj visini sjedala 
  • kupite stolice više nego što vam trebaju pa malo odrežite noge

Nakon što ste riješili ovaj prvi problem i znate da će vaše stolice biti odgovarajuće visine, u našem idućem javljanju pročitajte na koje još stvari morate obratiti pozornost.